NYHETER & INFORMATION            arkiv

Barnsjuksköterska till Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning i Helsingborg

Gör skillnad. Varje dag.

Vi söker nu en barnsjuksköterska som är intresserad av uroterapi till vår barn- och ungdomsmedicinska mottagning i Helsingborg. Anneli är utbildad barnsjuksköterska och har arbetat på mottagningen i många år. Hon beskriver arbetet som både roligt och utvecklande. 

- Här möter man utmaningar varje dag eftersom alla patienter är så olika, i varierande åldrar och med olika kulturer och familjer. Man måste vara lite som en kameleont för att kunna nå fram och ge alla ett gott bemötande under besöket. Det är en balansgång att kunna vara barnslig när det behövs och i nästa stund möta en tonåring på ett respektfullt och passande sätt. När man får till ett bra möte, då mår man gott i själen, säger Anneli leende. 

Du kommer att arbeta med bland annat förberedelse inför undersökning, rådgivning och stöd, provtagning och läkemedelsadministrering. Därutöver kommer du att bli en del av vår uroterapiverksamhet. 

För att du ska trivas i tjänsten är det viktigt att du uppskattar arbete som präglas av patientfokus. Du tar stort ansvar för det du gör och trivs med såväl teamarbete som självständigt arbete. Likaså värdesätter vi hög social kompetens och god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 


Stomiterapeut sökes till Gotland

Är du utbildad stomiterapeut och vill utvecklas i din profession då har du chansen att bli vår nya stomiterapeut på Gotland. Vi söker i första hand dig som är utbildad stomiterapeut eller distriktssköterska med förskrivningsrätt och intresse för stomivård.

Som stomiterapeut är du en nyckelperson i stomivården. Du ansvarar för stomimottagning där även obesitasmottagning ingår. 

Du möter stomipatienten pre- och postoperativt. Här har du möjlighet att göra stor skillnad i patientens livskvalitet och behåller kontakten med patienten under lång tid. Du ansvarar även för förskrivning av hjälpmedel till dina patienter. 

Du ansvarar för stomimottagningen och har stora möjligheter att påverka din verksamhet men även dina arbetsdagar. Viss utbildning till personalen i slutenvården ingår.


Rapport från arbetsdagarna 29-30 sep

Styrelsen har haft höstens arbetsdagar i Uppsala och nu sammanställt en rapport till våra medlemmar. Vi i styrelsen är glada över att hälsa Anne Torine Litherland tillbaka som Norges representant. Anne har lång erfarenhet av styrelsearbete i UTF vilket är mycket värdefullt. Styrelsens sammansättning i övrigt är stabil sedan flera år, ni ser våra foton på hemsidan. 
Tyvärr saknar vi representant från Danmark.

Arbetsdagarna följer en årsarbetskalender som stöd för styrelsearbetet i viktiga frågor. Vi följer 
upp beslut från årsmötet och stämmer av med föreningens stadgar. På årsmötet presenterade styrelsen förslag på mål att arbeta med under året, ni hittar dom i årsmötesprotokollet under §12. 
Ett mål är att stimulera till regionala medlemsmöten. Dessa möten fungerar väldigt bra i Norrland 
och Mellansverige. Det är trevligt om ni som har regionala möten skickar in tid och plats och gärna 
dagordning i god tid till webbredaktionen, katarina.gunseus@bredband.net så vi kan lägga in det i kalendern. Det kan ge möjlighet för uroterapeuter från annan ort att delta. Det är också ett utmärkt forum för att sprida kunskap om uroterapeutens arbete till andra yrkesgrupper som ibland medverkar i dessa fortbildningsmöten. Vi uppmanar alla som har möjlighet att ordna regionala möten och om ni behöver hjälp så kontakta styrelsen för tips och råd. I Stockholm är det regionalt möte torsdag 26 oktober på Södersjukhuset.

På kongressen i Malmö så presenterade vi den nya reviderade broschyren Uroterapeut - en viktig resurs i vården som vi tycker blev jättefin. Den finns på hemsidan att ladda ner för utskrift. Om ni vill beställa exemplar kontakta Cecilia Edri, ciss.09@gmail.com för distribution. Vi arbetar med att få den översatt till norska, danska och engelska.

Ekonomin i UTF är god och kongressen i Malmö gick med överskott. Överskottet gör det möjligt för oss att dela ut fler stipendier, styrelsen kommer därför att lägga ett förslag till nästa årsmöte om två utdelningar per år. I år blev det ingen utdelning av Kelm Hjälmås stipendie och ej heller Nordiskt resestipendie. Dessa två stipendier är instiftade för att stimulera projekt inom barnuroterapi och för att möjliggöra kunskapsutbyte mellan kollegor inom Norden. Vi hoppas på sökande till nästa år. 

Arbetet med att modernisera hemsidan och att göra den öppna delen mer lättillgänglig pågår för fullt.

Vi har nyligen fått besked från Malmö Högskola att man dessvärre inte startar utbildningen omvårdnad vid tarmdysfunktion. (Vi fick först ett ja men nu har man ändrat sig igen)? Vi kommer fortsätta att försöka få till denna utbildning och ber utbildningsutskottet om hjälp i frågan. I utbildningsutskottet planeras en enkät  till oss medlemmar för att få information om vilka fördjupningskurser som efterfrågas. Utbildningsutskottet har nu också kompletterats med sjukgymnast/uroterapeut, Helena Hallencreutz Grape, som efterträder Sven Mattson.

Vi återkommer fortlöpande med information från styrelsen. Hör gärna av Er med förslag, frågor och information om regionala möten och utbildningsdagar. Vi behöver allas delaktighet för att ha en levande hemsida med aktuell information. 

Vänliga Hälsningar till Er alla från styrelsen i UTF

Sunnaas sykehus HF har ledig stilling som Uroterapeut

Sunnaas sykehus HF søker etter sykepleiere med videreutdanning som uroterapeut, 
eller som ønsker en videreutdanning innen dette. Utdanningen vil bli bekostet av sykehuset. 

Vi har 1 fast stilling 100% med snarlig tiltredelse og 1 vikariat 100% stilling med varighet
ca 10 mnd. fra april 2018. 

Vi i UTFs styrelse vill rikta ett varmt tack till det härliga
Malmö-gänget som ordnade en fantastisk kongress för oss i år! 

En del föreläsningar hittar ni på insidan under Årsmöte (till höger, under rubriken Föreläsningar från tidigare år).

Stipendierapporterna finns på länken Stipendium.

Vi ser redan fram emot nästa år och då blir det i Luleå!


Nu kan du swisha

Nu har UTF-föreningen ett Swish-konto kopplat direkt till föreningens medlemskonto. 

Numret är: 123 165 95 31

Det går bra att betala in medlemsavgiften på detta nummer!
Glöm inte att skriva namn och bostadsort. 

Bästa hälsningar från UTF-kassören Lena Kurvits

Nya kontaktuppgifter?

Kom ihåg att kontrollera dina kontaktuppgifter och uppdatera de vid behov! 

Du gör detta på Min sida när du är inloggad.

Nu finns vi på Facebook

Nu finns vi på Facebook - öppet för alla uroterapeuter! Gå med och diskutera!

Hur du går med i Facebook kan du läsa här >>

Sedan söker du i det vita fältet överst till vänster på sidan efter just "uroterapeuter". Väl där skall du be om att få gå med i gruppen.

Lycka till!

Lite att tänka på när du loggar in på vår hemsida

Kontrollera och komplettera de uppgifter som finns inlagda redan på "Min sida" när du loggat in. Kartan som finns på "insidan" är bara till för er som är medlemmar så ni kan hitta varandra runt om i landet. Men du syns inte där förrän du klickat i rutan om att du godkänner det på just "Min sida" Det är också först då som vi kan lägga ut dig som är Diplomerad på utsidan för allmänheten att söka på. 

Har du inte fått något log in? Kontakta info@utfnordic.org.