AKTIVITETSKALENDER

2019-03-18 EAUN

Den senaste utvecklingen inom sjuksköterskans intresseområden diskuteras vid det internationella EAUN-mötet, som sammanfaller med den årliga EAU-kongressen den 16-18 mars 2019.

Den europeiska föreningen för urologiska sjuksköterskor (EAUN) representerar
ca 3 000 sjuksköterskor som alla arbetar inom urologisk vård. Det är en livlig,
dynamisk organisation med fokus på vikten av utmärkt urologisk omvårdnad,
speciellt för patienten.

Som representativt organ för europeiska sjuksköterskor i urologi strävar EAUN
efter att främja de högsta normerna för urologisk omvårdnad i hela Europa och underlätta den fortsatta utvecklingen av urologisk omvårdnad i alla dess aspekter.

Läs mer här

2019-05-28 APFM

2019 års Arctic Pelvic Floor Meeting (APFM) inriktning är tvärvetenskapliga uppdateringar vid bedömning och behandling av inkontinens- och bäckenbottensjukdomar.

Konferensen tar plats den 27-28 maj 2019 i Tromsø på Scandic Ishavshotel

Dag 1: Uppdateringar om konservativ och kirurgisk behandling
Dag 2: Tvärvetenskapligt förhållningssätt till kronisk bäckensmärta

Huvudföreläsare är Thomas Dudding (kolorektal kirurg, Southampton), Aksel Forman (gynekolog, Århus) och Philip Van Kerrebroeck (urolog, Maastricht).

Intresserad? Kika här.

2019-06-08 NUF

2019 års kongress organiseras av Islands Urologiska Förbund och är den 5:e NUF-kongressen som hålls på Island. Totalt sett är det den 32:a i ordningen och äger rum i Reykjavik den 5-8 juni, 2019.

Programmet innehåller toppmoderna föreläsningar inom urologi, spännande föreläsningar för sjuksköterskor och en speciell dag för invånarna.

Konferenslokalen heter Harpa och är Reykjaviks nya konserthus och konferenscenter - vinnare av EU pris för modern arkitektur år 2013. Harpa ligger vid havet i Gamla stan, nära kongresshotellet.

På kongressens hemsida kan du läsa mer!