Uroterapeut till lasarettsrehab och rehabiliteringskliniken

Uroterapeut till lasarettsrehab och rehabiliteringskliniken

Hej alla uroterapeuter! 

Söker du efter ett spännande och utvecklande jobb där du kan jobba  med både uroterapi och sexologi så finns en ledig tjänst hos oss i Region Kronoberg.
 
Tjänsten är heltid och du arbetar inom två kliniker i Växjö. Rehabiliteringskliniken (ffa neruologisk blås- och sexuell dysfunktion) och Lasarettsrehab (i vårt cancerrehabiliteringsteam med  sexuell dysfunktion pga cancer).
 
Jag själv har jobbat på rehabkliniken och kan intyga att det är en modern klinik som prioriterar  både sexuell hälsa och blåsans hälsa.
 
Sedan några år tillbaka jobbar jag som sexualrådgivare på kirurgkliniken med så kallad sexuell rehabilitering vid urologisk cancer och kommer att samarbeta med dig som söker tjänsten i cancerrehabteamet.
 
Har du frågor, tveka inte, utan hör av dig.
Carina D Jägervall (fd uroterapeut), carina.danemalm-jagervall@kronoberg.se
 
Om arbetsplatsen
I Region Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”.
 
Vill du få möjligheten att främja ett aktivt och självständigt liv för våra patienter? Nu får du chansen eftersom vi söker dig som lockas av uppdrag som uroterapeut med sexologisk inriktning på lasarettsrehab och rehabkliniken . Du kommer att vara en viktig resurs för våra patienter, framförallt inom cancerrehab samt neuro- och hjärnskaderehab . 
 
Din organisatoriska tillhörighet är på lasarettsrehab på Centrallasarettet i Växjö, i en arbetsgrupp med bred kompetens och där det alltid finns en kollega att rådfråga. Halva din  tjänst tillbringar du på rehabiliteringskliniken, som ligger på Sigfridsområdet ett stenkast från lasarettet. Inom Lasarettsrehab och rehabiliteringskliniken arbetar vi med stort engagemang i tvärprofessionella team med mål att skapa bästa möjliga välbefinnande för våra patienter. 
 
Arbetsuppgifter
Som uroterapeut  ingår du i rehabteamet runt patienten och arbetar för en sexologisk rehabilitering samt med olika besvär från urinblåsan. Du har varierande arbetsuppgifter, såsom
 
• Samtalskontakt och stödsamtal, individuellt och i par 
• Sexualmedicinsk bedömning och gynekologisk undersökning 
• Bedömning och utprovning av hjälpmedelsbehov, såsom utprovning av vaginalstavar 
• Utredning och behandling av blåsbesvär 
• Utprovning och uppföljning av farmakologisk behandling vid impotens i samverkan med  patientansvarig läkare. 
• Utbildningsinsatser för vårdpersonal samt patient- och anhöriggrupper
 
Du har konsultativt och lärande uppdrag mot kontaktsjuksköterskor och övrig vårdpersonal, därför är det av stor vikt att du utvecklar nya metoder och inhämtar aktuell information inom ditt område.  
 
Kvalifikationer
Du är utbildad uroterapeut och har sexologisk kompetens.  Handledning inom området och erfarenhet av sexologiskt arbete är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av cancer- och/eller rehabiliteringvård. 
 
Du har självklart hjärtat i vår värdegrund  respekt för människan. Du trivs att jobba både självständigt och i team tillsammans med andra. 
Erfarenhet krävs.
Translate »